Materiaal & Toepassing - Bekijk de mogelijkheden voor: Wanden
W01 - Barokpleister fijn
Barokpleister van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking minder ruw en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, Strikolith, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith Sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W02 - Barokpleister middel
Barokpleister grof van Strikolith is een watergedragen sierpleister. Deze Barokpleister kan een beetje vergeleken worden met het vroegere granol. Alleen is de eindafwerking wat speelser en heeft een luxere uitstraling. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith Sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W03 - Brander Briljant afneembaar spuitwerk
Brander Briljant is een hoogwaardige spuitpleister welke in allerlei kleurschakeringen kan worden aangebracht. In principe kan deze spuitpleister gewoon zeer redelijk worden gereinigd met b.v een natte spons. Het is een product wat niet of nauwelijks absorbeert en dus vervuiling niet makkelijk opneemt.
De structuur (fijn of grof)kan desgewenst in overleg met de applicateur worden vastgesteld. De getoonde foto geeft een aantal standaardkleuren weer doch in principe is elke gerenormeerde kleur verkrijgbaar.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W04 - Glad pleisterwerk (incl sausen/schilderen/verven)
Glad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust".
Het sausen van de gepleisterde wanden wordt dus bij deze keuze door JG Spuitbedrijf verzorgd. Op de getoonde foto is het pleisterwerk gewoon wit gesausd, dus dat is moeilijk te zien zo?

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W05 - Glad pleisterwerk (excl sausen/schilderen/verven)
Glad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per wandgedeelte worden overgesaust". De getoonde foto is dus "zonder" sauswerk!!

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W06 - Granol 2 mm
Granol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" (zie 2de foto)als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur, zie eerste foto). Het is verkrijgbaar in de reeds genoemde gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenormeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith structuurpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W07 - Granol 3 mm
Granol (structuurpleister)is een afwerking welke momenteel niet zoveel gebruikt wordt. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" (zie 2-de foto)als "staand" worden aangebracht (de welbekend boomschors-structuur, zie eerste foto). Het is verkrijgbaar in de reeds genoemde gradaties waarbij de 3 en 4 mm wel een erg grof uiterlijk geven. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenormeerde kleurstellingen kunnen worden gebruikt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith structuurpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W08 - Leemafwerking
Leem is een afwerking van puur natuurlijke oorsprong. Er hebben geen chemische toevoegingen plaats gevonden. Aangezien dit product op een bepaalde dikte wordt aangebracht geeft dit een comfortabele vochthuishouding in uw woning. Immers het materiaal kan vocht opnemen en ook weer afgeven. Leem is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren doch is ook onbeperkt met elkaar te mengen zodat veel kleurschakeringen mogelijk zijn. Haal de natuur in huis met leem!

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W09 - Lustral marmerpleister
Lustral marmerpleister is een kleurrijk gemengde pleister die in een aantal standaard-kleurstellingen mogelijk is. Het is een vrij prijzige afwerking gezien de dure materiaalkosten en het arbeidsintensieve arbeidsproces. Wordt toegepast in zeer moderne interieurs. Eigenlijk heeft deze afwerking de trend al een beetje gehad doch het komt nog steeds regelmatig voor. Deze pleister is alleen in de kleuren via het stalenmapje verkrijgbaar. Een aantal van deze kleuren ziet u verder afgebeeld.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W10 - Marmerpleisters
Marmerpleisters zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties. De fijne en de grove uitvoering waarbij de eerste het meeste wordt toegepast. Het is een afwerking met een gemeleerde uitstraling aangezien verschillende gekleurde fijne steentjes tot een mengsel zijn samen gebracht. Kan in principe goed worden gereinigd en is ook voor buiten geschikt. Niet echt goedkoop omdat het materiaal en gebruik nogal flink is.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W11 - Rolpleister gespoten
Rolputz heeft een fijne structuur en wordt met de spuit aangebracht. Verkrijgbaar in alle gerenommeerde kleurmerken zoals b.v , Flexa, Histor, Sikkens, Sigma, Brander, Ral enz, enz. Heeft een prachtige structuur en wordt momenteel veelvuldig toegepast. We vinden gespoten rolputz in b.v woon en slaapkamers, gangen, trappenhuizen, kantoren, zolders etc, etc.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W12 - Schuurwerk
Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk. Deze afwerking is niet echt geschikt voor gezinnen met kinderen aangezien het geen "keiharde" afwerking is. Als het na een aantal jaren moet worden gesaust verliest u een groot gedeelte van deze "slagen". Het is wel een product wat de vochthuishouding perfect regelt. Immers, het heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Kortom een zeer geschikte wandafwerking voor veel woongenot.
Tot slot is schuurwerk uitermate geschikt voor "natte ruimten" zoals badkamer e.d.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W13 - Spachtelpleister nr 400 (1.5 mm)
Spachtelpleister van Strikolith is een watergedragen sierpleister welke in verschillende gradaties verkrijgbaar is. Nr 400, 450 en 500 respectievelijk 1.5, 2 en 2.5 mm. Met kleuren kan er in principe onbeperkt worden gewerkt. Alle gerenommeerde kleurstellingen kunnen worden gemaakt. Enkele voorbeelden, Flexa, Histor, Sikkens, Ral, Brander, Sigma, Strikolith enz, enz. Betonwanden worden altijd eerst voorbewerkt alvorens er wordt voorgelijmd. Wij werken traditioneel, d.w.z "alle" ondergronden worden "eerst" voorgelijmd en na meer dan 12 uur wordt er pas afgewerkt. De Strikolith sierpleister is (indien gewenst) ook "oplosmiddelenvrij" verkrijgbaar.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W14 - Spuitpleisters (in naturel voordeligste afwerking!!)
Een structuur welke uitermate geschikt is als "eindafwerking". Wordt veelvuldig toegepast op plafonds/wanden en boven tegelwerk in nieuwbouwwoningen. Ook verkrijgbaar in vele kleurschakeringen mits er van gerenommeerde merken gebruik wordt gemaakt zoals b.v Histor, Flexa, Sigma, Brander, Ral enz, enz. De structuur kan desgewenst in overleg met de applicateur "ter plaatse" worden vastgesteld. Hoe fijner de structuur hoe duurder het eindproduct. Immers, er moet veel meer aan de ondergrond worden gedaan. Een erg fijne structuur geeft overigens een korte levensduur. Met het oversausen wordt deze structuur snel teniet gedaan.

Meer.....
..Klik voor vergroting..
W15 - Spuitpleisters in Kleur
Een structuur welke uitermate geschikt is als "eindafwerking". Wordt veelvuldig toegepast op wanden en plafonds. Verkrijgbaar in vele kleurschakeringen mits er van gerenommeerde merken gebruik wordt gemaakt zoals b.v Histor, Flexa, Sigma, Brander, Ral enz, enz. De structuur kan desgewenst in overleg met de applicateur "ter plaatse" worden vastgesteld. Hoe fijner de structuur hoe duurder het eindproduct. Immers, er moet veel meer aan de ondergrond worden gedaan. Een erg fijne structuur geeft overigens een korte levensduur. Met het oversausen wordt deze structuur snel teniet gedaan.
Top